Business

Hur går det till när man ska bygga en app?

1. Idé, möjlighet eller problem - Kalla det vad du vill.Att spelplanen är förändrad håller nog de flest med om. Nya innovationer och teknik skapar möjligheter som aldrig tidigare existerat. Med ett par knapptryck har vi enkelt tillgång till tusentals tjänster som enkelt löser våra problem. 

Vissa företag är duktiga på att anpassa sig till förändringen, andra går ett dystert öde till mötes. Det spelar ingen roll hur stor eller liten man är, förändringen påverkar alla.

 Du som läser det här ser förmodligen möjligheterna. En idé har uppenbarat sig, du ser lösningen och nu är det dags att agera.

Det första du bör göra är att göra din hemläxa. Ett par frågor du kan checka av är:

Vilket problem ska din app lösa?
Vilka konkurrenter finns? Vad är deras fördelar/nackdelar?
Vem är din målgrupp och hur ser deras behov ut?
Ska ni monetarisera (Tjäna pengar) på er app och isf hur? 
Hur ska er målgrupp hitta till er app? (Marknadsföring)

Har ni bra svar på frågorna? Redo att gå vidare till nästa steg? 

2. WorkshopVi spenderar en dag ihop. Vi tar med de bästa och smartaste vi har. Programmerare, designerns och projektledare som djupdyker i just ert projekt. Vilket problem är det vi ska lösa? Varför? Och hur ska vi bäst lösa det? Genom övningar och diskussioner landar vi i hur en första versionen av er app ska fungera och hur tidsplan och budget ser ut.


3. DesignEfter att vi har smält arbetet från workshopen är det dags att påbörja designarbetet. Ett vanligt misstag är att man tänker att design bara är hur något ser ut, men det är mycket mer än så. Design är hur något fungerar, upplevs och används. En bra design kan göra hela skillnaden. 

Vi tar först fram wireframes. Tänk detta som appens skelett. Vilka delar består appen av och hur navigerar man sig runt i appen? När vi har samsyn går vi vidare till det visuella. 

Pixlar, färgkoder och användarupplevelse i fokus. Våra designers målar ett mästerverk som efter noga utvärdering är dags att ta till produktion.4. ProduktionNär vi bygger er app så gillar vi att tänka stort. Miljoner användare och möjligheten att skala strukturen oändligt. Det kanske inte blir så, men vi vill ge er möjligheten. Med hjälp av den senaste tekniken bygger vi smarta lösningar som är enkla att underhålla och vidareutveckla för alla plattformar. Att allt ligger säkert i molnet är givetvis en självklarhet. Om er IT avdelning har några andra preferenser än vår rekommendation är det aldrig ett problem. 

Under utvecklingstiden har vi kontinuerliga uppföljningsmöten så att ni kan hänga med i vad som händer. Vi lyfter eventuella problem och nya förutsättningar som dykt upp under resans gång. Ni har alltid en dedikerat projektledare som ni kan nå via mail, telefon och möten.

Ni får tidigt appen på era telefoner och kan följa utveckligen på nära håll. Nu är vi nära.


5. Lansering & support

Efter noga testande, både internt och med användare är det dags att släppa ut appen i det vilda. Vi finns med hela tiden och sköter allt det tråkiga som kommer med att lansera apparna på rätt plattformar. 

Någon som är smartare än oss sa en gång att en app aldrig blir färdig. Vi är benägna att hålla med. En app ska ses som något levande, i ständig förändring och förbättring. Ibland är uppdateringarna nödvändiga pga nya telefoner och mjukvara. Andra gånger hittar användarna förbättringar som vi implementerar. 

Vi sätter upp ett supportavtal där vi kontinuerligt håller apparna fräscha och fungerande. Ni ska kunna fokusera på er affär.6. MarknadsföringFör att just er app ska lyckas krävs mycket marknadsföring. Om ingen vet att appen finns så kommer inget att ladda ner den helt enkelt. Marknadsföringen är allt som oftast underskattat och det är enkelt att tro att bara för att man bygger en bra produkt eller tjänst så kommer användarna av sig själva. Så är tyvärr sällan fallet. 

Vi får ofta frågor om vi gör marknadsföring för apparna vi utvecklar. Tyvärr är det inget vi i dagsläget erbjuder, men vi visar er gärna vägen och har flera bra samarbetspartners som vi kan knyta ihop er med. Newsletter-isch
När vi lär oss något coolt så berättar vi för dig också, deal?
Tack kompis! Vi hörs.
Oops! Something went wrong while submitting the form.